Borgmester palæet ved Haderslev Dam

Kr. 9.995.000 · Blandet bolig og erhverv · Til salg
Pragtpalæ. Egen bådebro

Ejendommen

Unikt pragtpalæ med charmerende park og privat søbred

By og land – her får man det bedste af begge verdener. Denne eksklusive liebhaverejendom ligger ugeneret midt i egen park direkte til stor sø, og der er samtidig kort gåafstand til centrum og indkøb.

Palæet på i alt 750 m2 er bygget i klassicistisk stil og udført i eksklusive materialer såsom håndbrændte sten, kobber, lærk, eg, jurakalk, granit og marmor. Det er nænsomt restaureret af nuværende ejer med respekt for ejendommens oprindelige karakter.

Fra gårdspladsen træder man ind i den store havesal, som åbner sig mod parken. Salens mandshøje pejs opført i yderst sjældne håndlavede antikke fliser er et unika skabt til stedet. De centrale relieffer eksisterer kun i ét yderligere kendt eksemplar på Schackenborg Slot.

Stueetagen består derudover af stue, herreværelse og stor spisesal – alle smukt restaurerede med original stuk, radiatorskjulere, udskårne gerichter, håndlavet messingarbejde og flotte gulve. Dertil kommer havestue, gæstetoilet, for- og anrettergang samt spritnyt køkken i hvid højglans og eg fra 2015. Alle rum har et fantastisk lysindfald og en imponerende loftshøjde. Alt er af højeste kvalitet.

Fra havesalen leder den brede herskabstrappe til gallerigangen og 1. sal indrettet med master bedroom, badeværelse, bibliotek samt tre lyse værelser med dejlig udsigt. 2. sal har loft til kip og er ideel som børne-/ungdomsafdeling, erhverv, udlejning mm.

Underetagen, som har fri facade over terræn og dobbeltdøre mod parken, er indrettet med spa- og workoutafdeling med ottepersoners spapool. Dertil kommer kontor, teknikrum og vinkældre. Etagens muligheder er mange med god loftshøjde og godt lys.

Ejendommen er beliggende i et naturskønt område med mange udflugtsmål, gåture og en smuk golfbane. Den sydvendte park, som skråner ned mod vandet, har flere terrasser, sjældne træer, frugttræer, et rigt dyre- og fugleliv samt egen søbred og bådebro dimensioneret til en mindre lystyacht.

Her ånder fred og ro. Kun lodsejere, af hvilke der er relativt få, har bådret i søen. Man kan bl.a. sejle til Haderslevs historiske bykerne eller gourmetrestauranten i søens modsatte ende.

Beliggenheden er central i forhold til motorvejsnettet og Trekantsområdet. Ejendommen, som er områdets største bolig på byens bedste beliggenhed godt tilbagetrukket fra Haderslevs svar på Strandvejen, har kun været i handel tre gange siden opførelsen i 1930. Det er muligt at tilkøbe ekstra grunde, ligesom ejendommen både kan anvendes til privatbolig og kombineret bolig og erhverv eller bibringe indtægter ved delvis udlejning.

Ejendommens detaljer

Ejendommens data

  • Dato: 20/03/2016
  • Kontantpris: 9.995.000
  • Udbetaling: 500.000
  • Brutto/Netto: 49.200/38.695
  • Ejerudgift/md: 7.452
  • Grund areal: 4.438
  • Bolig areal: 592
  • Kælder areal: 135
  • Afstand til vand: 75

Plantegning

Stueplan

1. sal

2. sal

Kælderplan

Beliggenhed

Ribe Landevej 39c, 6100 Haderslev

Dokumenter

Kontakt

Din besked er sendt. Vi kontakter dig hurtigst muligt.