Liebhaverejendom Brejning, Vejle Fjord

Kr. 9.995.000 · Liebhaverbolig · Til salg
Sjælden perle. Udsigt Vejle Fjord

Ejendommen

Liebhaverbolig ved stranden – Brejning – Vejle Fjord

Et at de smukkeste områder ved Vejle Fjord, tæt ved Munkebjerg-skovene – et særdeles kuperet terræn med såvel skovområder som strandarealer.  Området er kendetegnet ved de mange gamle og meget smukke bygninger, der alle er opført som en del af de Kellerske anstalter, som blev etableret i år 1898. Samtlige de gamle bygninger er de seneste år blevet gennemgribende renoveret, og der er etableret konference og spa-hotel, luksus-ejerlejligheder og erhverv i bygningerne. Marinaen er blevet udvidet, restaurant og gallerier er blevet en del af havnemiljøet og ikke langt herfra er anlagt ny golfbane. Brejning by byder desuden på gode indkøbsmuligheder, og fra Brejning er der kun 10 min’s kørsel til Vejle og til motorvejsnettet.  Med bil befinder man sig ca. 2 timer fra København, 2,5 time fra Hamborg og 40 minutter fra Billund lufthavn.

Fra Brejning by leder de meget stejle skråninger os ad vejen ned til området omkring Marinaen. For enden af vejen ligger Kellershus, som er indrettet med ejerlejligheder. Herfra føres stort set al trafikken mod højre, hvor vejen går direkte ned til Marinaen. Drejer man i stedet til venstre, føres man ind i et lukket område, der kun indeholder 3 ejendomme. En mindre ejendom med ejerlejligheder og 2 villaer – her møder vi Brejning Strand 103.

Opført i år 1908 som en del af de Kellerske anstalter. Beliggenheden er perfekt – kun 50 skridt fra vandkanten og for enden af en blind vej.  Meget roligt beliggende og alligevel kun 5 minutters gang fra lystbådehavnen.  Der er tale om absolut liebhaveri. En stil, type og en beliggenhed, der meget sjældent udbydes til salg og som selvsagt ikke findes tilsvarende andre steder.

En stor og absolut velanlagt have på 3.612 kvm, der er let at holde (anlagt af havearkitekt) – og som er udstyret med flere ugenerede terrasser, hvortil der er adgang fra husets 3 stuer.  På terrasserne er der sol fra morgen til aften og her kan man nyde udsigten til Vejle Fjord og samtidig høre lyden af bølgerne i vandkanten.  Især om aftenen betages man af den helt fantastiske stilhed omkring ejendommen – kun afbrudt af lyde fra skovens dyr. Såvel fugleliv som rådyr og meget andet dyreliv er rigt repræsenteret i området.

Huset er gennemgribende renoveret – og med meget stor respekt for ikke bare huset alder, men også for dets stil og ved valg af materialer. Der er ikke blevet gået på kompromis nogen steder. Ejendommen har fået en fuldstændig facadebehandling, idet den først er sandblæst og herefter er netpudsrenoveret på alle lodrette flader. Facadepudset er foretaget i indfarvet mørtel, som ikke slides af. Taget er udskiftet med sortglaserede tegl og har hårdt undertag – alle tagrender, nedløbsrør, skotrender og udendørs lamper er udført i kobber. Nye sålbænke tilsvarende de originale er blevet produceret i glaserede sten med de rigtige rundinger, så regnvandet let løber af. En lille detalje, som var meget typisk i datidens byggerier, men som man sjældent ser i dag. Indgangspartiets store trappesten og hjørnesøjler i granitsten giver en fantastisk stilfuld entré til huset.

Allerede i husets hall imponeres man af de meget kraftige bjælker i loftet, som ejeren har ladet blive synlige i forbindelse med renoveringen.  Her er tale om dimensioner, man mest kender fra gamle pakhuse i landets havnebyer. Den nye trappe til 1. salen er smagfuldt udført i egetræ, ligesom gulvene i det meste af huset ligeledes er.  Hallen er belagt med granit, som er ført igennem til såvel badeværelse og køkken.  Fra hallen er der adgang til den store stue. Her oplever man de gamle originale lofter med lister, bjælker og udskæringer. Med en lofthøjde på op til 320 cm, store flotte vinduespartier og dobbeltdør til terrassen – alt sydvendt – oplever vi et fantastisk lyst rum.  I hver ende af stuen findes dobbelte franske glasdøre med adgang til hhv. bibliotek i den nord/vestlige ende og til spisestue i den syd/østlige ende af huset. Fra spisestuen er der en fantastisk udsigt til solopgangen udover Vejle Fjord. Fra alle 3 stuer er der udgang til hver sin terrasse – alle terrasser er i øvrigt sammenhængende.

Køkkenet er udført i hvide fyldningslåger i nostalgisk look – fra Hanstholm køkkener. I midten er opsat en koge-ø – præcist placeret så vandudsigten kan nydes under madlavningen. Emhætten er fjernbetjent og med hæve/sænke funktion så alle – store som små – kan deltage uden at gå på kompromis med udsigten.

Ved siden af hallen er der et stort badeværelse, hvor vaskemaskine og tørretumbler er installeret. Det er flot indrettet med masser af indbyggede skabe og god bordplads / arbejdsplads.

På 1. salen findes et stort flot repos med adgang til alle rum og et view over hallen.  Der er indrettet et stort soveværelse med et kæmpe vinduesparti i husets midter-karnap med flotte afrundede vinduer i siderne – et fantastisk rum, hvorfra der ydermere er adgang til et stort walk-in. Herudover findes der 4 værelser samt 2 badeværelser på 1. salen. Badeværelserne er udstyret med flotte teaktræsgulve med gummifuger, og i det ene badeværelse er der et stort 2 personers spabad.

I hele huset er alle indvendige døre massive, hvidlakerede fyldningsdøre fra Swedoor.

Ejendommen opvarmes ved oliefyr (nyt fyr installeret i forbindelse med renoveringen). Herudover er der installeret et Nilan varmegenindvindingsanlæg.  Dette giver ud over en rigtig god varmeøkonomi et helt fantastisk indeklima.

Hertil skal nævnes at vi præsenterer et ikke-ryger-hjem.

Ejendommens detaljer

Ejendommens data

  • Dato: 28/01/2016
  • Kontantpris: 9.995.000
  • Udbetaling: 500.000
  • Brutto/Netto: 47.602/39.177
  • Ejerudgift/md: 3.144
  • Grund areal: 3.612 m2
  • Bolig areal: 426 m2
  • Udhus: 65 m2
  • Afstand til vand: 50 m

Plantegning

Stueplan

1. Sal

Værksted

Beliggenhed

Brejning Strand 103, 7080 Børkop

Dokumenter

Kontakt

Din besked er sendt. Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Lignende liebhaverejendomme (15)